KRT Taman Jasmin (Fasa 1)

KRT Taman Jasmin atau Kawasan Rukun Tetangga Taman Jasmin telah diberi peluang kepada Jawatankuasa baru bagi tempoh 2010~2011 yang dipengerusikan oleh En.Mohd Arfian Ahmad. Perlantikan semua AJK telah dilaksanakan pada 17hb Disember 2009. Harapan agar Ahli Jawatankuasa baru ini mendapat sokongan padu dari penduduk Taman Jasmin, Senawang. Kerjasama dari semua pihak amatlah dialu-alukan bagi meningkatkan perpaduan dan integrasi nasional antara penduduk pelbagai kaum di Taman Jasmin, Senawang.

Thursday, February 10, 2011

Surau Tambahan

 Suatu ketika dulu tapak ini menjadi tumpuan kanak-kanak, remaja dan dewasa untuk beriadah dan bersukan malahan tapak ini juga menjadi lokasi KRT melaksanakan pelbagai aktiviti bersama penduduk. Kami telah berusaha untuk memohon Gelanggang Pelbagai Guna di sini tetapi hingga kini tiada jawapan. Peminat takraw telah mengeluarkan duit sendiri untuk menambak simen bagi tujuan membaiki gelanggang. Hampir setiap petang ramai berkumpul di sini. Malangnya tanpa berbincang, bertanya dan menghormati mereka yang telah menggunakan, membaiki dan menjaga tapak di atas, ada individu cuba mengambil kesempatan untuk mendirikan SURAU TAMBAHAN sedangkan Taman Jasmin telahpun ada didirikan sebuah surau. Sila lihat gambar di bawah:


Surau Taman Jasmin sedia ada .

APA PENDAPAT ANDA, TIADA KELULUSAN, TIADA MAKLUMAN, TIADA PERBINCANGAN...WAJARKAH?

1. Setujukah anda dibina satu lagi surau di sini?
2. Apakah cadangan anda jika tidak bersetuju?

UPDATED:
Hasil mesyuarat yang telah diadakan pada Isnin, 28 Mac 2011 jam 3.00 petang bertempat di Pejabat Agama Islam, Seremban telah memutuskan agar projek pembinaan surau tambahan tersebut diberhentikan serta-merta. Ini adalah kerana STATUS TANAH MASIH LAGI DI BAWAH KUASA PEMAJU dan tidak boleh dibina sebarang bangunan kekal di tapak tersebut. Untuk itu pihak Jabatan Tanah telah mengesahkan bahawa sebarang permohonan akan ditolak atau digantung atas sebab yang dinyatakan. Pihak Jabatan Agama Islam Seremban juga menyarankan agar Surau Taman Jasmin yang sedia ada sekarang agar dapat membuat permohonan baru untuk ditukarkan dari sementara kepada kekal. Sehubungan dengan itu pihak KRT tetap risau akan tahap keselamatan di tapak pembinaan tersebut, tindakan susulan pihak berkenaan amatlah dialukan.


No comments:

Post a Comment

Terima kasih di atas kesudian tuan-puan memberikan komen di blog ini.

-Pengerusi-
(moderator)